«Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

07 05 18

Ja vi husker vel NRK-serien hvor vi fikk innblikk i livet i den innerste fjordarm, på den ensligste øy eller fra en veiløs avsidesliggende fjellgard; «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Den da kommunale grunnen i Brånåsdalen ble først krydret med giftstoffer og annet avfall som kommunen innkasserte fyllingsavgift for før tomtene ble tilplanert med et jordlag og solgt til antatt fullpris. Tomtespekulasjon med høy sigarføring, da. Nå er det kanskje farlig å fyre på sigarer der!

Slik går det når forvaltningsorganet også skal være tomtespekulant. Jeg undres, hva hadde skjedd hvis en privat utbygger hadde gjort det samme? Satt i fengsel? Kanskje.

Pekefinger mot Sørum

I vinter var vel nye Lillestrøm raskt frempå med en pekefinger til Sørum kommune som overtok Blaker Skanse, uten forhåndssamtykke fra høyeste hold i nye Lillestrøm. Det spørs vel om Sørum på sin side er så veldig fornøyd med den økonomiske «medgiften» fra Brånåsdalen inn i nye Lillestrøm.

Var Brånåsdalen eneste stedet for tabber på den tid? Nei, på Skjetten – i gamle Skedsmo – hadde Skedsmo Skytterlag så tidlig som på 1890-tallet funnet sin avsidesliggende plass på skauen, Der ingen skulle tru at nokon kunne bu. Selv Kong Håkon satte i 1911 sitt navn på en Kgl.res. som ga skytterlaget en tidsubegrenset bruksrett over området, som også tilsa støy som fulgte av dette.

En må undres over det politiske regime som styrte på 1980/90-tallet, at de ga tillatelse til bygging i Brånåsdalen – over det de visste var en giftfylling. På samme tid regulerte kommunen nærområdet til skytebanen på Skjetten til tross helserådets fraråding og til tross for at de visste at området var beheftet med støy, dvs. et sted «der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Les hele artikkelen her

Kjersti og Tore fikk utdelt DFS Organisasjonsmedalje

14 01 18

På ombudsmøte 2017 fikk Kjersti og Tore fikk utdelt DFS Organisasjonsmedaljei sølv og diplom for fremragende skyting på Losby i august.. Kjersti skjøt 289 poeng, Tore skjøt 288 poeng

Kjersti skjøt 289 poeng, Tore skjøt 288 poeng

Vi gratulerer!

Klikk på bildet

Termin og vaktlistelister 2018

08 03 18

Termin og vaktliste for 2018 er nå lagt ut.
Du finner den under terminlister i menyen eller denne linken

Terminliste: http://skytterlag.org/Terminlister/terminliste.htm

Akershusserien

10 01 18

Tusen takk til Kasper som stilte opp for 1. laget i dag. Gode resultater og god stemning blandt skytterne i kveld :) Satsningsgruppa skjøt også   østlandscup mot Spydeberg, her ble det dessverre tap. Vi har uansett tatt med oss en god erfaring fra kvelden og satser på å forbedre oss neste år :)

Det var mange gode resultater ikveld, her nevnes blandt annet Kasper som satte 2 nye personlige rekorder og Kjersti med ny personlig rekord på Akershusserien. Og ikke minst må vi nevne Ola (The Grand Old Man) som skjøt 294 på Akershusserien, en fantastisk prestasjon ;)

Kjersti Quande Haugen
Skedsmo

Årsmøte 2017

19 10 17

Torsdag 19.10.2017 ble det avholdt årsmøte i skytterlaget

Årsmøte gikk veldig greit i år, jeg tror det ble satt rekord  hvor vi reduserte møte med flere minutter til tross for at vi hadde tidenes største deltagelse.

Klubbmesterskap bane 2017

18 09 17

Og etter stevnet vanket det Pizza, kaffe og kaker

Banesesongen er på hell og lørdag andre september var det duket for lagsmesterskap på banen i Hellaveien. En strålende sensommerdag eller tidlig høstdag om man vil, med god stemning og godt oppmøte. Hele 20 skyttere pluss følge kom innom, noe som er mer en vi har kunnet notere på både lagsmesterskap og årsmøter enkelte år.        Les mer her